Burokėlių ir grybų apkepėlė

  • Paruošimas 20min ,  Gaminimas 30min
  • Vidutinis

Ingredientai

Ingredientai:

  • aliejus
     4 valg. šaukštas (-ai)
  • svogūnai „shallot“
     2 vnt.
  • virti burokėliai
     500 g
  • aštriosios garstyčios
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • krienai
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • kmynai
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • grietinėlė arba pienas
     5 valg. šaukštas (-ai)
  • daržovių sultinys
     100 ml
  • kukurūzų krakmolas
     3 valg. šaukštas (-ai)
  • pievagrybiai
     250 g
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Bulvių pagrindui:

  • bulvės
     1 kg
  • pienas
     160 ml
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Paruoškite bulvių pagrindą. Gerai išvirkite bulves pasūdytame vandenyje, nukoškite ir sutrinkite su pienu. Įberkite druskos, pipirų ir išmaišę padėkite šiltoje vietoje. 

Paruoškite burokėlių įdarą. Puode nesvylančiu dugnu įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus. Jame apkepkite 1 susmulkintą svogūną, kol suminkštės. Sumažinę kaitrą suberkite stambiai supjaustytus burokėlius, garstyčias, krienus ir kmynus. Supilkite grietinėlę ir sultinį. Maišydami pakaitinkite. Krakmolą išmaišykite mažame kiekyje šalto vandens ir supilkite į puodą. Maišydami pavirkite dar 2 min. ir atidėkite į šoną. 

Paruoškite grybų įdarą. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus. Jame apkepkite 1 susmulkintą svogūną. Suberkite stambiai supjaustytus grybus ir maišydami pakepkite 3 min. Baigiant kepti suberkite druską ir pipirus. 

 Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C. 

 Į kepimo formą sukrėskite paruoštą bulvių masę suformuodami joje įdubimą įdarui (turi būti uždengtas dugnas ir suformuoti kraštai). Įdubime, palikdami kraštus neliestus, tolygiai paskirstykite burokėlių įdarą. Ant jo dėkite grybų įdarą. 

Apkepėlę pašaukite į orkaitę 30 minučių. Baigus kepti, patiekite nedelsiant.
 

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Panašūs receptai

Bulvių apkepas

1h 30min • Vidutinis