Burgundiškas jautienos troškinys

  • Paruošimas 40min ,  Gaminimas 2h 50min
  • Vidutinis

Ingredientai

Ingredientai:

  • jautienos sprandinė arba mentė
     1,5 kg
  • karštai rūkyta šoninė
     150 g
  • augalinis aliejus
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • lydytas sviestas (ghee),
     50 g
  • česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • morka
     2 vnt.
  • svogūnas
     1 vnt.
  • kvietiniai miltai
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • druska ir piprai
      pagal skonį
  • jautienos sultinys
     500 ml
  • sausas raudonas vynas
     500 ml
  • trinti pomidorai
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • lauro lapas
     1 vnt.
  • petražolės ir čiobreliai
     2 šlakelis (-iai)
  • svogūnėliai (shallot)
     250 g
  • maži grybai
     200 g

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 9 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Jautieną supjaustykite stambiais gabaliukais (~ 4–5 cm).

Į keptuvę įpilkite šaukštą aliejaus ir kepkite, kol gražiai apskrus (mėsos dėkite po nedaug, kad ji keptų, o ne troškintųsi). Atsidėkite.

Rūkytą šoninę supjaustykite plonomis riekelėmis ir kepkite keptuvėje, kol gražiai apskrus. Išimkite ir atsidėkite.

Į keptuvę įmeskite pusę sviesto. Sužerkite susmulkintą česnaką, svogūnus, griežinėliais supjaustytas morkas, porus ir apkepkite.

Pabarstykite miltais, druska, pipirais ir dar pakepkite 2 min. 

Į gilų troškinimo indą (su dangčiu) supilkite sultinį, vyną, trintus pomidorus.

Įdėkite lauro lapą, kapotus čiobrelius, petražoles, mėsą, skrudintą šoninę ir apkeptas daržoves.

Uždenkite ir pašaukite į iki 150 0C temperatūros įkaitintą orkaitę 2 val. 30 min.

Keptuvėje ištirpinkite likusį sviestą ir pakepinkite svogūnėlius su grybais 2 min.. Sudėkite juos į troškinį, likus 30 min. iki troškinimo pabaigos.

Patarimas. Troškinį galite patiekti su virtomis bulvėmis, bulvių koše ar prancūzišku batonu.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.