Burgundiškas jautienos troškinys

  • Paruošimas 40min ,  Gaminimas 2h 50min
  • Vidutinis

Ingredientai

Ingredientai:

  • jautienos sprandinė arba mentė
     1,5 kg
  • karštai rūkyta šoninė
     150 g
  • augalinis aliejus
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • lydytas sviestas (ghee),
     50 g
  • česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • morka
     2 vnt.
  • svogūnas
     1 vnt.
  • kvietiniai miltai
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • druska ir piprai
      pagal skonį
  • jautienos sultinys
     500 ml
  • sausas raudonas vynas
     500 ml
  • trinti pomidorai
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • lauro lapas
     1 vnt.
  • petražolės ir čiobreliai
     2 šlakelis (-iai)
  • svogūnėliai (shallot)
     250 g
  • maži grybai
     200 g

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 9 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Jautieną supjaustykite stambiais gabaliukais (~ 4–5 cm).

Į keptuvę įpilkite šaukštą aliejaus ir kepkite, kol gražiai apskrus (mėsos dėkite po nedaug, kad ji keptų, o ne troškintųsi). Atsidėkite.

Rūkytą šoninę supjaustykite plonomis riekelėmis ir kepkite keptuvėje, kol gražiai apskrus. Išimkite ir atsidėkite.

Į keptuvę įmeskite pusę sviesto. Sužerkite susmulkintą česnaką, svogūnus, griežinėliais supjaustytas morkas, porus ir apkepkite.

Pabarstykite miltais, druska, pipirais ir dar pakepkite 2 min. 

Į gilų troškinimo indą (su dangčiu) supilkite sultinį, vyną, trintus pomidorus.

Įdėkite lauro lapą, kapotus čiobrelius, petražoles, mėsą, skrudintą šoninę ir apkeptas daržoves.

Uždenkite ir pašaukite į iki 150 0C temperatūros įkaitintą orkaitę 2 val. 30 min.

Keptuvėje ištirpinkite likusį sviestą ir pakepinkite svogūnėlius su grybais 2 min.. Sudėkite juos į troškinį, likus 30 min. iki troškinimo pabaigos.

Patarimas. Troškinį galite patiekti su virtomis bulvėmis, bulvių koše ar prancūzišku batonu.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!