Bulvių apkepas

  • Paruošimas 30min ,  Gaminimas 1h
  • Vidutinis

Ingredientai

Ingredientai:

  • bulvės
     400 g
  • rūkyta (arba šviežia) lašiša
     300 g
  • svogūnas „shallot“
     1 vnt.
  • poras
     1 vnt.
  • aliejus
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • kiaušiniai
     8 vnt.
  • pienas
     120 ml
  • rikotos sūris
     250 g
  • Dižono garstyčios
     2 arbat. šaukštelis (-iai)
  • paprikos prieskonių
      žiupsnelis (-iai)
  • minkštas ožkos pieno sūris
     50 g
  • krapai
     10 g
  • laiškiniai česnakai
     10 g

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. 

Bulves nuplaukite ir supjaustykite labai plonais griežinėliais. 

Svogūną ir porą nulupkite ir susmulkinkite. Berkite į įkaitintą keptuvę su aliejumi ir kepkite, kol suminkštės. Pagardinkite druska, pipirais ir sudėkite į lėkštę, kad atvėstų. 

Pasigaminkite kiaušinių plakinį. Dubenyje išplakite kiaušinius, pieną, rikotos sūrį, garstyčias. Plakinį pagardinkite druska, pipirais, suberkite kapotus krapus ir laiškinius česnakus. 

Bulves sudėkite į kepimo formą, ant jų – keptus svogūnus ir porus, ant viršaus suberkite lašišos gabalėlius. Galite taip ir palikti arba permaišyti. Supilkite kiaušinio plakinį ir užberkite ožkos pieno sūrio. 

Dėkite keptuvę į įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 1 val. Kad viršus nesudegtų, galite uždengti aliuminio folija.
 

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Panašūs receptai

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.