Brokolių sklindžiai su „tzatziki“

  • Gaminimas 35min
  • Vidutinis
Brokolių sklindžiai su „tzatziki“

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • ryžiai
      4 porcijos

„Tzatziki“ (dzadzikis) padažui:

  • agurkas
      1 vnt.
  • česnakas
     1 vnt.
  • natūralus jogurtas
      200 ml
  • baltojo vyno actas
     1 šaukštelis (-iai)
  • druska ir pipirai
     1 žiupsnelis

Sklindžiams

  • brokolis
     500 g
  • tarkuotas parmezano sūris
     200 g
  • kiaušiniai
     3 vnt.
  • kukurūzų krakmolas
     2 šaukštas (-ai)
  • druska
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • pesto padažas
     3 šaukštas (-ai)
  • malti džiūvesėliai
     50 g
  • aliejus
     3 šaukštas (-ai)

Salotoms:

  • raudonasis svogūnas
     0.5 vnt.
  • pomidorai
     4 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.

Išvirkite ryžius pagal nurodymus ant pakuotės.

„Tzatziki“ (dzadzikis) padažas: 

Stambiai sutarkuokite agurką. Tarkius supilkite į koštuvą ir paspausdami nukoškite.

Nuluptą česnako skiltelę sutarkuokite ir sumaišykite su jogurtu, įpilkite acto, sukrėskite agurko tarkius. Pagardinkite druska ir pipirais.

Sklindžiai: 

Supjaustykite brokolius gabaliukais ir gana smulkiai sutarkuokite (virtuvės kombaine arba tarka). Sutarkuokite sūrį.

Sumaišykite brokolių tarkius su kukurūzų krakmolu, maltais džiūvėsėliais, sutarkuotu sūriu, įmuškite kiaušinius, pagardinti druska ir pesto padažu. Suformuokite sklindžius ir kepkite juos keptuvėje su aliejumi.

Iškepusius sudėkite į karščiui atsparų indą ir pašaukite į orkaitę apytiksliai 8 minutėms.

Salotos: 

Nulupkite svogūną, supjaustykite jį ir pomidorus griežinėliais. Sumaišykite ir patiekite daržoves su ypač tinkančiu prie jų „Vinägrett“ užpilu (acto ir aliejaus mišinys).

Patiekite sklindžius su ryžiais, „tzatziki“ ir pomidorų su svogūnais salotomis.

Panašūs receptai

Bulviniai blynai

30min • Lengvas
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Tuna melt sumuštinis

20min • Lengvas