Brokolių sklindžiai su „tzatziki“

  • Paruošimas 15min ,  Gaminimas 20min
  • Vidutinis

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • ryžių
     4 porcija (-os)

„Tzatziki“ (dzadzikis) padažui:

  • agurko
     1 vnt.
  • cesnako
     1 skiltelė (-ės)
  • natūralaus jogurto
     200 ml
  • baltojo vyno acto
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • druskos ir pipirų
     1 žiupsnelis (-iai)

Sklindžiams

  • brokolių
     500 g
  • tarkuoto parmezano sūrio
     200 g
  • kiaušinių
     3 vnt.
  • kukurūzų krakmolo
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • druskos
     0.5 arbat. šaukštelis (-iai)
  • pesto padažo
     3 valg. šaukštas (-ai)
  • maltų džiūvėsių
     50 g
  • aliejaus
     3 valg. šaukštas (-ai)

Salotoms:

  • raudonojo svogūno
     0.5 vnt.
  • pomidorų
     4 vnt.

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.

Išvirkite ryžius pagal nurodymus ant pakuotės.

„Tzatziki“ (dzadzikis) padažas: 

stambiai sutarkuokite agurką. Tarkius supilkite į koštuvą ir paspausdami nukoškite.

Nuluptą česnako skiltelę sutarkuokite ir sumaišykite su jogurtu, įpilkite acto, sukrėskite agurko tarkius. Pagardinkite druska ir pipirais.

Sklindžiai: 

supjaustykite brokolius gabaliukais ir gana smulkiai sutarkuokite (virtuvės kombaine arba tarka). Sutarkuokite sūrį.

Sumaišykite brokolių tarkius su kukurūzų krakmolu, maltais džiūvėsėliais, sutarkuotu sūriu, įmuškite kiaušinius, pagardinti druska ir pesto padažu. Suformuokite sklindžius ir kepkite juos keptuvėje su aliejumi.

Iškepusius sudėkite į karščiui atsparų indą ir pašaukite į orkaitę apytiksliai 8 minutėms.

Salotos: 

nulupkite svogūną, supjaustykite jį ir pomidorus griežinėliais. Sumaišykite ir patiekite daržoves su ypač tinkančiu prie jų „Vinägrett“ užpilu (acto ir aliejaus mišinys).

Patiekite sklindžius su ryžiais, „tzatziki“ ir pomidorų su svogūnais salotomis.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.