Brokoliai su kviečių grūdų salotomis ir jogurtu

  • Paruošimas 15min ,  Gaminimas 30min
  • Vidutinis

Ingredientai

Ingredientai salotoms

  • kviečių kruopos
     4 porcija (-os)
  • daržovių sultinys
     1 kubelis (-iai)
  • koncervuotos pupelės
     1 stiklinė (-ės)
  • alyvuogių aliejus
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • garstyčios
     0,5 valg. šaukštas (-ai)
  • raudonojo vyno actas
     0,5 valg. šaukštas (-ai)
  • džiovinti abrikosai
     1 stiklinė (-ės)
  • špinatai
     65 g
  • brokolis
     200 g

Ingredientai padažui

  • šviežios petražolės
     20 g
  • jogurtas
     2 stiklinė (-ės)
  • čili pipirų pasta (sambal oelek)
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Salotos: išvirkite kviečių kruopas sultinyje pagal ant pakuotės nurodytas instrukcijas. Nupilkite pupeles ir perskalaukite su šaltu vandeniu, palikite nuvarvėti.

Sumaišykite aliejų, garstyčias, actą ir vieną šaukštą vandens. Supjaustykite abrikosus. Dubenyje sumaišykite špinatus, pupeles, abrikosus ir padažą.

Susmulkinkite petražoles ir sumaišykite su jogurtu. Įdėkite čili pastą, pagardinkite druska ir pipirais.

Išvirkite brokolius pasūdytame vandenyje. Virkite apie 3 min.

Sumaišykite kvietines kruopas su abrikosais, špinatais ir brokoliais. Šalia patiekite jogurtinį padažą.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!