Braškių salotos su špinatais ir bolivinėmis balandomis

  • Paruošimas 15min ,  Gaminimas 15min
  • Lengvas

Ingredientai

Salotų ingredientai:

  • bolivinė balanda
     150 g
  • karijų riešutai
     30 g
  • braškės
     100 g
  • špinatai (geriau jauni)
     30 g
  • ožkos sūrys
     50 g

Užpilo ingredientai:

  • valgomas svogūnėlis (shallot)
     0,5 vnt.
  • alyvuogių aliejus
     2 valg. šaukšto (-ų)
  • citrinų sultys
     2,5 arbat. šaukštelio (-ių)
  • klevų sirupas
     1 arbat. šaukštelio (-ių)
  • Dižono garstyčios
     1 arbat. šaukštelio (-ių)
  • druska ir pipirai
      pagal skonį

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 1 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Išvirkite bolivinesIšvirkite bolivines balandas pagal pakuotėje nurodytą instrukciją.

Vidutiniškai įkaitintoje keptuvėje maišydami kepkite riešutus iki 5 min.

Stambiai supjaustykite braškes.

Pagaminkite užpilą. Smulkiai sukapokite svogūnėlius. Dubenėlyje sumaišykite visas užpilo sudedamąsias dalis ir atsidėkite.

Į didesnį dubenį sudėkite bolivines balandas, špinatus, riešutus ir išmaišykite. Pagardinkite braškėmis, smulkintu sūriu, užpilkite padažu ir skanaukite.

Patarimas. Špinatus galite pakeisti šviežiais rūgštynių lapais, citrinos sultis – apelsino sultimis.

Įvertink, kaip tau patiko receptas *::recipes.rated_title

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.