Braškių salotos su špinatais ir bolivinėmis balandomis

  • Paruošimas 15min ,  Gaminimas 15min
  • Lengvas

Ingredientai

Salotų ingredientai:

  • bolivinė balanda
     150 g
  • karijų riešutai
     30 g
  • braškės
     100 g
  • špinatai (geriau jauni)
     30 g
  • ožkos sūrys
     50 g

Užpilo ingredientai:

  • valgomas svogūnėlis (shallot)
     0,5 vnt.
  • alyvuogių aliejus
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • citrinų sultys
     2,5 arbat. šaukštelis (-iai)
  • klevų sirupas
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • Dižono garstyčios
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • druska ir pipirai
      pagal skonį

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 1 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Išvirkite bolivinesIšvirkite bolivines balandas pagal pakuotėje nurodytą instrukciją.

Vidutiniškai įkaitintoje keptuvėje maišydami kepkite riešutus iki 5 min.

Stambiai supjaustykite braškes.

Pagaminkite užpilą. Smulkiai sukapokite svogūnėlius. Dubenėlyje sumaišykite visas užpilo sudedamąsias dalis ir atsidėkite.

Į didesnį dubenį sudėkite bolivines balandas, špinatus, riešutus ir išmaišykite. Pagardinkite braškėmis, smulkintu sūriu, užpilkite padažu ir skanaukite.

Patarimas. Špinatus galite pakeisti šviežiais rūgštynių lapais, citrinos sultis – apelsino sultimis.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.