Brandintos jautienos didkepsnis su avokado ir mango salotomis

  • Paruošimas 5min ,  Gaminimas 15min
  • Lengvas

Ingredientai

Kepsnio marinatui:

  • žaliosios citrinos
     1 skiltelė (-ės)
  • Chalapos paprikos (isp. jalapeno)
     0.5 vnt.
  • malto kumino
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • česnako
     1 skiltelė (-ės)

Garnyrui:

  • mango
     1 vnt.
  • avokado
     1 vnt.
  • svoguno
     1 vnt.
  • druskos ir pipirų
      pagal skonį

Didkepsniui:

  • po 220 g brandintos jautienos antrekoto didkepsnių be kaulo „Rib eye steak“, KITCHEN ME.
     4 vnt.

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Išspauskite sultis iš vienos citrinos skiltelės, Chalapos papriką susmulkinkite, suberkite kepsnio marinatui skirtus prieskonius ir išmaišykite. Marinatu ištrinkite mėsą.

Paruoškite salotas. Mangą ir avokadą nulupkite ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais. Sumaišykite su svogūnais, žaliosios citrinos sultimis, pagardinkite druska ir pipirais.

Kepsnius apšlakstykite aliejumi ir dėkite ant grotelių vidutinio kaitrumo ugnies. Kepkite nuo 9 iki 15 min.

Lėkštėje padėkite kepsnį, šalia įkrėskite salotų. Jas apibarstykite feta.

Patarimas, kaip kepti jautienos didkepsnį.

Marinuotą mėsą apšlakstykite aliejumi ir kepkite ant įkaitinto grilio.

Kepsnį su krauju kepkite 8–9 min., kai vidinė temperatūra pasieks + 37–40 °C.

Vidutiniškai mėsą iškepsite per 11–12 min., kai vidinė temperatūra pasieks + 50–55 °C.

Gerai mėsą iškepsite per 14–16 min., kol vidinė temperatūra pasieks + 75–80 °C.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.