Bolivinių balandų košė su slyvomis ir pistacijomis

  • Paruošimas 10min ,  Gaminimas 40min
  • Lengvas

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • bolivinių balandų sėklų „Quinoa“
     170 g
  • kokosų pieno
     375 ml
  • vandens
     60 g
  • vanilės ekstrakto
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • cinamono
     0.5 arbat. šaukštelis (-iai)
  • šviežiai tarkuoto muskato
     1 žiupsnelis (-iai)
  • druskos
     1 žiupsnelis (-iai)
  • kapotų pistacijų
     50 g

Troškintoms slyvoms

  • slyvų
     4 vnt.
  • vandens
     125 ml
  • medaus
     50 g

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Dubenėlyje sumaišykite bolivinių balandų sėklas, kokosų pieną, vandenį, vanilę, cinamoną, muskatą ir druską. Gautą masę supilkite į troškinimo indą ir pašaukite į iki 175 °C įkaitintą orkaitę 20 min.

Tuomet gerai išmaišykite ir dar troškinkite 15–20 min., kol susigers skystis.

Slyvas supjaustykite griežinėliais. Į puodą supilkite vandenį, medų, sumeskite slyvas ir retkarčiais pamaišydami kaitinkite ant vidutinės ar mažos kaitros, kol slyvos suminkštės - apie 5 minutes.

Košę supilstykite į dubenėlius. Įdėkite smulkintų pistacijų ir gražiai išdėliokite slyvas. Jei mėgstate saldžiau, galite užpilti skysčio, kuriame troškinosi slyvos.

Skanaus!

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.