Bolivinių balandų košė su slyvomis ir pistacijomis

  • Paruošimas 10min ,  Gaminimas 40min
  • Lengvas

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • bolivinių balandų sėklų „Quinoa“
     170 g
  • kokosų pieno
     375 ml
  • vandens
     60 g
  • vanilės ekstrakto
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • cinamono
     0.5 arbat. šaukštelis (-iai)
  • šviežiai tarkuoto muskato
     1 žiupsnelis (-iai)
  • druskos
     1 žiupsnelis (-iai)
  • kapotų pistacijų
     50 g

Troškintoms slyvoms

  • slyvų
     4 vnt.
  • vandens
     125 ml
  • medaus
     50 g

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Dubenėlyje sumaišykite bolivinių balandų sėklas, kokosų pieną, vandenį, vanilę, cinamoną, muskatą ir druską. Gautą masę supilkite į troškinimo indą ir pašaukite į iki 175 °C įkaitintą orkaitę 20 min.

Tuomet gerai išmaišykite ir dar troškinkite 15–20 min., kol susigers skystis.

Slyvas supjaustykite griežinėliais. Į puodą supilkite vandenį, medų, sumeskite slyvas ir retkarčiais pamaišydami kaitinkite ant vidutinės ar mažos kaitros, kol slyvos suminkštės - apie 5 minutes.

Košę supilstykite į dubenėlius. Įdėkite smulkintų pistacijų ir gražiai išdėliokite slyvas. Jei mėgstate saldžiau, galite užpilti skysčio, kuriame troškinosi slyvos.

Skanaus!

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!