Bolivinės balandos salotos su pavasariniais brokoliais

  • Paruošimas 10min ,  Gaminimas 10min
  • Lengvas

Ingredientai

Ingredientai salotoms:

  • bolivinė balanda (quinoa)
     150 g
  • konservuoti avinžirniai
     100 g
  • jauni brokoliai
     200 g
  • ridikėliai
     4 vnt.
  • avokadas
     0,5 vnt.
  • alyvuogių aliejus
     2 valg. šaukšto (-ų)
  • jauni špinatai
     50 g
  • druska ir pipirai
      pagal skonį

Ingredientai žalumynų ir žirnių pestui:

  • švieži arba šaldyti žirniai
     150 g
  • kanapių sėklos
     50 g
  • česnakas
     1 skiltelės (-ių)
  • druska
      pagal skonį
  • šviežiai malti juodieji pipirai
      pagal skonį
  • špinatai
     50 g
  • švieži krapai (arba bazilikai, mėta)
     20 g
  • Dižono garstyčios
     0,5 arbat. šaukštelio (-ių)
  • citrina (2 valg. šaukštams sulčių)
     0,5 vnt.
  • alyvuogių aliejus
     4 valg. šaukšto (-ų)

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Išvirkite bolivines balandas pagal pakuotėje nurodytą instrukciją, perplaukite šaltu vandeniu, kad nesuliptų, ir atsidėkite.

Konservuotus avinžirnius perplaukite ir nusausinkite.

Brokolius apie 1 min. virkite pasūdytame vandenyje. Tuomet panardinkite į ledinį vandenį 1 min. (taip jie nepraras žalios spalvos), nusausinkite ir atsidėkite.

Ridikėlius supjaustykite plonais griežinėliais, avokadą – norimo dydžio kubeliais.

Visus salotų ingredientus (pesto nemaišyti) sudėkite į gilų dubenį. Pabarstykite druska, pipirais, išmaišykite ir atsidėkit

Pagaminkite pesto.

Jei naudojate šaldytus žirnelius, atšildykite ir lengvai apvirkite.

Į procesorių sumeskite kanapes, pjaustytus česnakus, žirnelius, druską ir pipirus. Susmulkinkite.

Tuomet sudėkite špinatus, žalumynus, garstyčias, užpilkite citrinos sulčių, aliejaus. Jei per tiršta, įpilkite daugiau alyvuogių aliejaus ir sutrinkite viską iki vientisos masės.

Paruoštas salotas sukrėskite į gražias lėkštes, uždėkite pesto ir skanaukite.

Patarimas. Vietoje kanapių sėklų galite naudoti linų sėmenis.

Patarimas. Šiuo pestu galite skaninti ir kitas salotas.

Įvertink, kaip tau patiko receptas *::recipes.rated_title

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.