Batatų vafliai

  • Paruošimas 35min ,  Gaminimas 35min
  • Lengvas

Ingredientai

Patiekalo ingredientai:

  • batatai (saldi bulvė)
     500 g
  • kiaušiniai
     2 vnt.
  • greitai paruošiam avižiniai dribsniai
     180 g
  • kepimo milteliai
     2 arbat. šaukštelis (-iai)
  • maltas cinamonas
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • maltas muskatas
     0,25 arbat. šaukštelis (-iai)
  • vanilinė esencija
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • pienas
     250 ml
  • aliejus
     2 valg. šaukštas (-ai)

Patiekimo ingredientai:

  • medus ar klevų sirupas
     350 g
  • graikiniai riešutai
     100 g
  • miltelinis cukrus (neprivaloma)
      pagal skonį

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Batatus nuplaukite ir perpjaukite išilgai per pusę. Tuomet susukite į foliją ir kepkite iki 180 0C temperatūros įkaitintoje orkaitėje ~ 30 min. Kai batatai atvės, išskobkite jų minkštimą.

Sumaišykite visus patiekalo ingredientus (išskyrus aliejų) ir sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės.

Vaflinę ištepkite aliejumi ir įkaitinkite pagal gamintojo nurodymus.

Pilkite 1,5–2 valg. šaukštus masės vienam vafliui ir kepkite, kol pakis spalva (taps auksinė). Prieš pildami tešlą, vaflinę patepkite aliejumi kulinariniu teptuku. Taip iškepkite visus vaflius.

Stambiai sukapokite graikinius riešutus. Juos kepinkite vidutinio karštumo keptuvėje be aliejaus 3–5 min. arba, kol pakis spalva.

Vaflius patiekite su kepintais graikiniais riešutais ir medumi ar klevų sirupu. Galite pabarstyti milteliniu cukrumi.

1 patarimas. Labai patogu tešlą pasiruošti iš vakaro, o ryte teliks iškepti vaflius. Arba vakare galite išsikepti tik batatus.

2 patarimas. Iš paruoštos tešlos kepkite tiek vaflių, kiek planuojate valgyti. O likusią tešlą palikite šaldytuve kitam kartui (iki 2 parų).

3 patarimas. Vietoje batatų galite naudoti moliūgus. Taip pat batatus galite maišyti su moliūgais. Tuomet, kad masė nebūtų per skysta, pridėkite daugiau avižinių dribsnių ir pilkite mažiau pieno (iki 200 ml).

4 patarimas. Skoniui paįvairinti, galite įtarkuoti citrinų ar apelsinų žievelių.

5 patarimas. Jei norite sotesnių pusryčių, vaflius patiekite su Benedikto kiaušiniais ir rūkyta lašiša.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.