Azijietiški daržovių suktinukai (Spring rolls)

  • Paruošimas 30min ,  Gaminimas 30min
  • Sunkus

Ingredientai

Ingredientai:

  • tešla „Spring Rolls“
     24 lakštas (-ai)
  • sezamų aliejus
     4 arbat. šaukštelis (-iai)
  • česnakas
     4 skiltelė (-ės)
  • imbiero šaknis
     5 cm
  • svogūnų laiškai
     20 g
  • morkos
     2 vnt.
  • raudonoji paprika
     1 vnt.
  • kopūstas
     0,5 vnt.
  • cukinija
     1 vnt.
  • cukrus
     2 arbat. šaukštelis (-iai)
  • sojų padažas
     2 arbat. šaukštelis (-iai)
  • miltai
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • aliejus
      šlakelis (-iai)
  • druska
     2 arbat. šaukštelis (-iai)
  • pipirai
     0,25 arbat. šaukštelis (-iai)

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pirmiausia pagal instrukciją ant „Spring Rolls“ tešlos pakuotės atšildykite tešlą.

Pasiruoškite daržoves. Nuplaukite, nuvalykite ir susmulkinkite plonais šiaudeliais. 

 Įkaitinkite keptuvę su sezamų aliejumi, suberkite susmulkintą česnaką ir sutarkuotą imbierą. Pakepkite 30 sekundžių, suberkite susmulkintus svogūnų laiškus ir pakepkite dar 30 sekundžių. 

Suberkite susmulkintas daržoves (morkas, kopūstą, cukiniją, raudonąją papriką), paskaninkite cukrumi ir maišydami pakepinkite apie minutę. Suberkite druską, pipirus, supilkite sojų padažą, pamaišykite daržoves ir kepkite apie 2 minutes, kol išgaruos daržovių skystis. 

Paruoštą daržovių įdarą palikite atvėsti. Būtinai likusį daržovių skystį nupilkite, kad nesuplyštų tešla. Dubenyje sumaišykite miltus su vandeniu. 

 Imkite tešlos lakštą, dėkite įdaro ant vieno lakšto kampo, pradėkite vynioti, šoninius kraštus užlenkite ir vyniokite toliau suktinuką. Suktinuko kraštą patepkite miltų ir vandens mišiniu, kad geriau sukibtų. 

Pastaba. Suktinukus sudėkite ant maistine plėvele iškloto padėklo ir būtinai sušaldykite. 

Įkaitinkite puodą su aliejumi ir dėkite sušaldytus suktinukus kepti. Kepkite, kol suktinukai pasidarys auksinės spalvos. Iškeptus suktinukus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.