Avokadai su takų (tacos) įdaru

  • Paruošimas 10min ,  Gaminimas 20min
  • Lengvas

Ingredientai

Ingredientai:

  • avokadai
     4 vnt.
  • čederio sūris
     100 g
  • raudonasis svogūnas
     1 vnt.

Ingredientai takų (tacos) įdarui:

  • svogūnas
     1 vnt.
  • jautienos faršas
     500 g
  • Chalapos paprika
     2 vnt.
  • česnakas
     1 skiltelė (-ės)
  • saldžioji paprika
     1 vnt.
  • maža cukinija
     0,5 vnt.
  • trinti pomidorai
     100 g
  • takų (tacos) prieskoniai
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • druska
      pagal skonį

Ingredientai patiekimui:

  • žaliosios citrinos
     2 vnt.
  • kapotos kalendros
     2 valg. šaukštas (-ai)

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pagaminkite takų įdarą. Į įkaitintą gilią keptuvę suverskite kubeliais pjaustytus svogūnus ir trumpai apkepkite. Įdėkite jautienos faršą ir maišydami kepkite, kol pakis spalva. Tuomet suberkite smulkintas Chalapos paprikas, česnakus, smulkiais kubeliais supjaustytą papriką ir cukiniją. Maišydami pakepkite 8 min. Sudėkite trintus pomidorus, takų prieskonius, druską ir dar pakaitinkite.

Perpjaukite avokadus perpus ir pašalinkite kauliukus. Į kiekvieną puselę dėkite paruošto takų įdaro. Ant viršaus berkite tarkuoto sūrio ir smulkinto raudonojo svogūno. Kepkite 190 °C temperatūros orkaitėje 15 min., kol išsilydys sūris. Patiekite nedelsdami. Galite papuošti kapotomis kalendromis ir žaliosios citrinos skiltelėmis.
Skanaus!


1 patarimas. Patiekite su šviežiai pjaustytais raudonaisiais svogūnais ir
pomidorais.
2 patarimas. Įdaro skonį paįvairinkite špinatais.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.