Avienos kumpis, įdarytas feta

  • Gaminimas 2h
  • Sudėtingas
Avienos kumpis, įdarytas feta

Ingredientai

Ingredientai:

  • avienos kumpis be kaulo
     1 kg
  • alyvuogių aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • svogūnas
     1 vnt.
  • česnakas
     1 skiltelė (-ės)
  • džiovintos spanguolės
     100 g
  • fetos sūris
     100 g
  • mėta
     1 šaukštelis (-iai)
  • kiaušinis
     1 vnt.
  • bulvės
     1 kg
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Anakardžių riešutų pesto padažui:

  • anakardžiai
     100 g
  • česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • alyvuogių aliejus
     150 ml
  • citrina
     1 šaukštas (-ai)
  • kietasis sūris
     30 g
  • bazilikas
     20 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Svogūną ir česnaką nulupkite ir susmulkinkite kubeliais. Keptuvę įkaitinkite su aliejumi, suberkite svogūną, pakepkite kelias minutes, kol suminkštės, suberkite susmulkintą česnaką ir dar pakepkite minutę. Dubenyje sumaišykite keptą svogūną ir česnaką su kapotomis džiovintomis spanguolėmis, sutrupintu fetos sūriu, sukapotais mėtos lapeliais. Įdėkite kiaušinio trynį, paskaninkite pipirais. Viską gerai išmaišykite. 

Avienos kumpį įpjaukite lajaus link keliose vietose, bet ne iki galo. Tarp sluoksnių paskirstykite pagamintą įdarą, tvirtai susukite ir suriškite su medvilniniu siūlu. 

Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C. Vyniotinį padėkite ant skardos, išklotos folija. Į skardą įpilkite 150 ml vandens. Kepkite apie 30 minučių. Kaitrą sumažinkite iki 180 °C, vyniotinį uždenkite folija ir kepkite dar 1 valandą. 

 Bulves nuskuskite ir išvirkite sūdytame vandenyje. Nukoškite. 

Pasigaminkite anakardžių riešutų pestą. Elektriniu smulkintuvu sutrinkite riešutus, česnaką, bazilikus. Įpilkite aliejaus ir dar kartą viską sutrinkite. Pagardinkite sūriu, citrinų sultimis. 

Bulves paskaninkite anakardžių pestu.
 

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Vienos skardos lašiša

35min • Vidutinis