Aviečių ir žaliųjų citrinų granita

  • Paruošimas 4h ,  Gaminimas 30min
  • Lengvas

Ingredientai

Ingredientai:

  • Šviežios avietės
     0,625 kg
  • Šviežios žaliųjų citrinų sultys
     125 ml
  • Medus
     350 g
  • Šaltas virintas vanduo
     250 ml

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Visus ingredientus, išskyrus romą, supilkite į plaktuvą ir plakite apie 30 sekundžių, kol pasidarys vientisa masė. Perkoškite per sietelį, kad neliktų sėklyčių. Įpilkite romo ir išmaišykite.

Masę supilkite į pyrago skardą. Šaldykite 4–5 valandas, būtinai (!) kas valandą pamaišydami, kol susiformuos ledo kristalai. Jei norite, patiekdami kiekvieną porciją papuoškite šviežiomis avietėmis.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!