Aviečių ir žaliųjų citrinų granita

  • Paruošimas 30min ,  Gaminimas 4h
  • Lengvas

Ingredientai

Patiekalui reikės:

  • šviežių aviečių
     625 g
  • šviežių žaliųjų citrinų sulčių
     125 ml
  • medaus
     350 g
  • romo (nebūtina)
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • šalto (virinto arba negazuoto mineralinio) vandens
     250 ml

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pirmuosius tris ingredientus ir vandenį supilkite į maišytuvą ir plakite 30 sekundžių, kol pasidarys vientisa masė. Perkoškite per sietelį, kad neliktų sėklyčių.

Įpilkite romo ir išmaišykite.

Gautą skystį supilkite į pyrago skardą.

Šaldykite 4–5 valandas, būtinai (!) kas valandą pamaišydami, kol susiformuos ledo kristalai.

Jei norite, patiekdami, kiekvieną porciją papuoškite šviežiomis avietėmis.

 

Pastaba. Laimo ir medaus kiekį galite reguliuoti pagal savo skonį.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.