Austrės su svogūnais ir raudonojo vyno actu arba Keptos austrės su džiūvėsėliais

  • Paruošimas 10min ,  Gaminimas 10min
  • Lengvas

Ingredientai

Austrėms su svogūnais ir raudonojo vyno actu:

  • austrių
     12 vnt.
  • mėlynojo svogūno
     0.5 vnt.
  • cukraus
     2 arbat. šaukštelis (-iai)
  • raudonojo vyno acto
     6 valg. šaukštas (-ai)
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų
     1 žiupsnelis (-iai)

Keptoms austrėms su džiūvėsėliais

  • austrių
     12 vnt.
  • džiūvėsėlių arba tarkuoto batono
     4 valg. šaukštas (-ai)
  • sviesto (arba sviesto be laktozės „Zero Lactose“)
     50 g
  • aštraus tabasko padažo
     4 lašas (-ai)
  • citrinos sulčių
     0.25 vnt.

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Austrėms su svogūnais ir raudonojo vyno actu
Smulkiai supjaustykite svogūną ir sumaišykite su cukrumi, raudojono vyno actu bei žiupsneliu pipirų. Palikite pastovėti apie 10 minučių. Prieš pat patiekdami į stalą padažą supilkite į austrių geldeles.

Keptoms austrėms su džiūvėsėliais
Atsargiai atverkite austres ir pjaukite per pagrindinį nervą. Nupilkite dalį sulčių, bet ne visas. Pašaukite į įkaitintą 230 °C laipsnių orkaitę ir kepkite 5–6 minutes. Kol kepa, ištirpinkite sviestą, suberkite džiūvėsėlius, įlašinkite aštraus tabasko padažo ir citrinos sulčių. Pakepkite 3 minutes.
Iš orkaitės ištraukite austres, apiberkite džiūvėsėliais ir patiekite.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!