Apvirta menkė su šviežiai marinuotomis daržovėmis ir čili skonio jogurtu

  • Paruošimas 30min ,  Gaminimas 10min
  • Vidutinis

Ingredientai

Daržovėms:

  • žiedinio kopūsto
     1 vnt.
  • žirnių ankščių
     150 g
  • šaldytų sojų pupelių
     250 g
  • morkų šiaudeliais
     250 g
  • šviesaus sojų padažo
     50 ml
  • ekologiško rapsų aliejaus
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • sezamų aliejaus
     2 arbat. šaukštelis (-iai)
  • baltojo vyno acto
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • sezamo sėklų
     1 valg. šaukštas (-ai)

Čili jogurtui:

  • raudonosios aitriosios paprikos
     1 vnt.
  • turkiško jogurto
     200 g
  • druskos
     1 žiupsnelis (-iai)

Menkei:

  • tarkuoto šviežio imbiero
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • žuvies sultinio
     500 ml
  • šviesaus sojų padažo
     50 ml
  • menkių filė
     600 g

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Atšildykite sojos pupeles ir menkę, jei produktai yra užšaldyti.

Daržovės:

žiedinius kopūstus supjaustykite į mažas gūžes.

Perpjaukite papriką, išimkite iš jos sėklas ir supjaustykite ją šiaudeliais.

Padalinkite išilgai žirnių ankštis.

Dubenyje sumaišykite sojos padažą, rapsų ir sezamo aliejų, actą ir sezamo sėklas. Sudėkite daržoves ir palikite marinuotis bent 20 minučių.

Pagardinkite druska.

Čili skonio jogurtas:

perpjaukite aitriąją papriką, išimkite sėklas ir susmulkinkite. Sumaišykite aitriąją papriką su jogurtu bei pagardinkite druska.

Nulupkite ir sutarkuokite imbierą. Mažame puode užvirinkite žuvies sultinį, sojas ir imbierą.

Supjaustykite žuvį gabaliukais, sudėkite juos į sultinį ir apvirkite apie 3 minutes.

Patarimas: patiekalą pabarstykite stambiai supjaustyta kalendra.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.