Apkepti briuseliniai kopūstai su obuolių sultimis

  • Gaminimas 26min
  • Lengvas
Apkepti briuseliniai kopūstai su obuolių sultimis

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • briuselio kopūstai
     500 g
  • svogūnas
     2 vnt.
  • sviestas
     2 šaukštas (-ai)
  • tamsus sirupas
     2 šaukštas (-ai)
  • obuolių actas
     2 šaukštas (-ai)
  • lauro lapai
     2 vnt.
  • obuolių sultys
     300 ml
  • druska
     1 žiupsnelis
  • pipirai
     1 žiupsnelis
  • petražolės
      ryšulėlis

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Nuplaukite ir supjaustykite briuselinius kopūstus ketvirčiais. Nulupkite svogūnus ir supjaustykite griežinėliais.

Pakepinkite svogūnus ir briuselinius kopūstus, panaudodami pusę recepte nurodyto sviesto. Įpilkite sirupo bei acto ir kepinkite kelias minutes. Pridėkite lauro lapų ir obuolių sulčių. Virkite lėtai apytiksliai 10 minučių. Sudėkite likusį sviestą,  pagardinkite druska ir pipirais.

Sukapokite petražoles ir pabarstykite jomis kopūstus.

Taip paruošti kopūstai tinka prie kiaulienos ar šonkaulių kepsnio.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Marinuota lašiša

1h 30min • Lengvas