Apkepti briuseliniai kopūstai su obuolių sultimis

  • Paruošimas 8min ,  Gaminimas 18min
  • Lengvas

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • briuselinių kopūstų
     500 g
  • svogūnų
     2 vnt.
  • sviesto
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • tamsaus sirupo
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • obuolių sidro acto
     2 arbat. šaukštelis (-iai)
  • lauro lapų
     2 vnt.
  • obuolių sulčių
     300 ml
  • druskos
     1 žiupsnelis (-iai)
  • pipirų
     1 žiupsnelis (-iai)
  • petražolių
     1 ryšulėlis (-iai)

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Nuplaukite ir supjaustykite briuselinius kopūstus ketvirčiais. Nulupkite svogūnus ir supjaustykite griežinėliais.

Pakepinkite svogūnus ir briuselinius kopūstus, panaudodami pusę recepte nurodyto sviesto. Įpilkite sirupo bei acto ir kepinkite kelias minutes. Pridėkite lauro lapų ir obuolių sulčių. Virkite lėtai apytiksliai 10 minučių. Sudėkite likusį sviestą,  pagardinkite druska ir pipirais.

Sukapokite petražoles ir pabarstykite jomis kopūstus.

Taip paruošti kopūstai tinka prie kiaulienos ar šonkaulių kepsnio.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.