Apkepta tešloje vištienos filė su špinatais

  • Gaminimas 40min
  • Vidutinis
Apkepta tešloje vištienos filė su špinatais

Ingredientai

Ingredientai:

  • Viščiukų krūtinėlės filė, supjaustyta horizontaliai RIMI GREEATLIFE
     300 g
  • Sluoksniuota sviestinė mielinė tešla
     1 pakuotė (-ės)
  • Mažieji špinatai
     100 g
  • Česnakas
     1 vnt.
  • Sviestas
     1 šaukštas (-ai)
  • sūris su mėlynuoju pelėsiu
     125 g
  • Camembert sūris
     125 g
  • Jūros druska ir pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto, suberkite susmulkintą česnaką (2 skilteles), pakepinkite, kol pasklis aromatas.

Tada į keptuvę dėkite špinatus, kepkite maždaug 2 minutes, kol išsiskirs sultys.

Tešlos lakštą ištieskite ant stalo, tešlą įpjaukite iš abiejų pusių juostelėmis įstrižai – vidurį palikite sveiką.

Į tešlos centrą dėkite druska ir pipirais paskanintus vištienos gabaliukus. Ant jų užtrupinkite sūrio su mėlynuoju pelėsiu, suverskite pakepintus špinatus.

Išdėliokite kamambero griežinėlius ir supinkite iš tešlos pynutę, kryžiuodami tešlos juosteles iš abiejų pusių centro link.

Pynutę guldykite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite iki 220 ˚C įkaitintoje orkaitėje 12–15 minučių.

Panašūs receptai