Apkepta jautienos mentė su krienais ir bulvėmis

  • Paruošimas 10min ,  Gaminimas 1h 20min
  • Vidutinis

Ingredientai

Ingredientai:

  • jautienos mentė be kaulo
     750 g
  • lauro lapas
     1 vnt.
  • pipirų žirneliai
     4 vnt.
  • gvazdikėliai
     1 vnt.
  • balti krienai
     200 g
  • mažos morkos
     1 vnt.
  • grietinė
     100 g
  • ghi sviestas
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • bulvės
     500 g
  • kiaušinių tryniai
     2 vnt.
  • druska
      pagal skonį

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Krienus keptuvėje pakepinkite su sviestu.

Bulves išvirkite. Dvi bulves atidėkite, o kitas sugrūskite, kol karštos. Atvėsinkite jas, įberkite truputį druskos ir sumaišykite su kiaušinių tryniais. Pridėkite grietinės ir viską išmaišykite.

Morką išvirkite pasūdytame vandenyje, atvėsinkite ir supjaustykite kubeliais.

Mėsą įdėkite į verdantį vandenį, įmeskite lauro lapą, gvazdikėlį, suberkite pipirų žirnelius ir virkite apie 1 valandą, kol mėsa suminkštės. Tada mėsą suplėšykite ir sluoksniuokite kepimo formelėse su krienais, morkų gabaliukais ir bulvių koše: dėkite sluoksnį virtos suplėšytos mėsos, tada sluoksnį krienų, sluoksnį morkų, bulvių košės, o ant viršaus išdėliokite griežinėliais supjaustytas bulves, kurias išvirę atidėjote. Patiekalo viršų aptepkite sviestu ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ˚C, apie 20 minučių, kol gražiai apskrus.

Patiekite formelėse, kuriose kepėte, kaip karštą užkandį.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.