Anties krūtinėlė su dumplainiais obuolių sirupe

  • Gaminimas 1h
  • Vidutinis
Anties krūtinėlė su dumplainiais obuolių sirupe

Ingredientai

Sirupo ingredientai:

  • dumplainiai
     200 g
  • obuolių sultys
     100 ml
  • žvaigždinis anyžius
     0.5 vnt.
  • cukrus
     50 g

Antienai:

  • antienos filė
     500 g
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį
  • čiobreliai
     3 vnt.
  • žvaigždiniai anyžiai
     2 vnt.

Moliūgų piure:

  • sviestinis moliūgas
     800 g
  • grietinėlė
     100 ml
  • sviestas
     50 g
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį
  • balzaminio acto kremas
     2 šaukštas (-ai)

Žiediniam kopūstui:

  • žiedinis kopūstas (šiuo atveju – violetinis)
     400 g
  • druska
      pagal skonį
  • sviestas
     1 šaukštas (-ai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

 Į prikaistuvį supilkite obuolių sultis, suberkite cukrų ir įmeskite pusę žvaigždinio anyžiaus. Užvirkite. Tada sudėkite dumplainius (galite perpjauti juos pusiau). Užvirinkite ir nukelkite nuo kaitros. Sirupą atvėsinkite.  2

 Mėsą paskaninkite pipirais ir prieskoniais, pamarinuokite. Tada dėkite į keptuvę odele į apačią ir kepkite, kol apskrus. Pabarstykite druska. Tada apverskite ir pašaukite mėsą į įkaitintą iki 175 ˚C orkaitę 8-ioms minutėms. Iškepę leiskite pastovėti kelias minutes, tada supjaustykite išilgai. 

 Nuo moliūgo nulupkite žievelę, moliūgą smulkiai supjaustykite, suverskite į puodą, užpilkite vandeniu, kad apsemtų, ir virkite, kol suminkštės. Tada nupilkite didesnę dalį vandens (kol kas jį atidėkite į šalį, neišpilkite), įpilkite grietinėlės ir užvirinkite. Įberkite druskos, įdėkite sviesto ir sutrinkite. Jei moliūgų piurė išėjo per tiršta, įpilkite šiek tiek atidėto vandens. 

Violetinius žiedinius kopūstus supjaustykite nedideliais gabaliukais ir apvirkite pasūdytame vandenyje, tada juos apkepinkite keptuvėje su gabalėliu sviesto.

Dumplainius su sirupu patiekite prie anties krūtinėlės kartu su violetiniais žiediniais kopūstais ir moliūgų piurė. Paskaninkite balzaminio acto kremu.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė