Ant grilio keptos romaninės salotos su pelėsiniu sūriu ir riešutų pagardu

  • Paruošimas 20min ,  Gaminimas 20min
  • Lengvas

Ingredientai

Ingredientai:

  • Romaninės salotos
     2 vnt.
  • Sūris su mėlynuoju pelėsiu
     100 g
  • Džiovintos spanguolės
     120 g
  • Graikiniai riešutai
     100 g
  • Citrinos sultys
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • Alyvuogių aliejus
     4 valg. šaukštas (-ai)
  • Jūros druska
     0,25 arbat. šaukštelis (-iai)
  • Čiobreliai
     0,25 arbat. šaukštelis (-iai)
  • Vanduo
     4 valg. šaukštas (-ai)
  • Kajeno pipirai
     0,25 arbat. šaukštelis (-iai)

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Paruoškite riešutų pagardą.


Pastaba: kelis riešutus atidėkite patiekimui. Visus pagardui skirtus ingredientus sudėkite į trintuvą irsusmulkinkite iki norimos tekstūros.

Grilį įkaitinkite iki vidutinės temperatūros.

Romaninių salotų gūžes padalykite į 4 dalis. Kiekvieno salotų lapo vidinę pusę ištepkite pagardu.

Romaninių salotų gūžių puseles apkepkite ant grilio po 3–5 minutes arba kol lengvai apskrus.

Patiekdami apibarstykite graikiniais riešutais, spanguolėmis ir pelėsinio sūrio trupiniais.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.