Ančių kulšelės su troškintais kopūstais

  • Paruošimas 15min ,  Gaminimas 3h
  • Vidutinis

Ingredientai

Ančių kulšelėms:

  • ančių kulšelių
     4 vnt.
  • alyvuogių aliejaus
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • druskos
     1 žiupsnelis (-iai)
  • pipirų
     1 žiupsnelis (-iai)
  • čiobrelių
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • rozmarino
     1 šakelė (-ės)
  • lauro lapų
     1 vnt.
  • vandens
     0.5 l

Troškintiems kopūstams:

  • sviesto
     75 g
  • alyvuogių aliejaus
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • raudonojo svogūno
     1 vnt.
  • česnako
     1 skiltelė (-ės)
  • savojinio kopūsto
     175 g
  • druskos
     1 žiupsnelis (-iai)
  • pipirų
     1 žiupsnelis (-iai)

Bulvėms su lupynomis:

  • Bulvių su lupynomis
     8 vnt.

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite ančių kulšeles ir gražiai apskrudinkite iš abiejų pusių.

Įpilkite vandens, kad apsemtų antieną. Pagardinkite druska, pipirais, čiobreliais bei lauro lapu. Troškinkite mėsą ant silpnos ugnies apie 3 valandas.

Paruoškite savojinį kopūstą. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejaus ir sviesto mišinį, sumeskite kubeliais supjaustytą svogūną ir česnaką. Pakepinkite 2–3 minutes, suberkite smulkintą kopūstą ir maišydami kepkite dar 3–4 minutes. Galite įpilti 2–3 valgomuosius šaukštus vandens. Kopūstus pagardinkite druska ir pipirais.

Bulves su lupynomis išvirkite. Sudėkite į kepimo skardą, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite kapotų rozmarinų, druskos. Kepkite 175 °C laipsnių orkaitėje, kol bulvės gražiai apskrus.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.