Ančių kepenėlių paštetas

  • Paruošimas 2h ,  Gaminimas 10min
  • Lengvas

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • ančių kepenėlių
     200 g
  • sviesto RIMI BASIC
     100 g
  • alyvuogių aliejaus RIMI
     20 g
  • saldžiojo svogūno
     1 vnt.
  • kapotų petražolių
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • česnako
     1 skiltelė (-ės)
  • kapotų čiobrelių
     0.5 valg. šaukštas (-ai)
  • druskos su pipirais
     1 žiupsnelis (-iai)
  • brendžio
     20 g

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Šis paštetas puikiai tiks skanauti su duonos trapučiais, papuoš jūsų šventinį stalą ar bus nuostabus užkandis. Šis lengvas receptas kaip tik jums.

Mažame puode ištirpinkite 30 g sviesto su alyvuogių aliejumi. Sudėkite smulkintus svogūnus ir česnaką, pakepkite 5 minutes.

Sumeskite ančių kepenėles ir pakepinkite dar 2 minutes.

Suberkite petražoles, čiobrelius, pagardinkite druska ir pipirais. Pamaišykite, tada nukelkite nuo ugnies, įdėkite 70 g sviesto ir sutrinkite trintuvu. Supilkite brendį ir gerai išmaišykite.

Uždenkite puodą maistine plėvele, dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sustingtų. Skanaus!

Patarimas. Paštetą galite skanauti mėgstamu džemu. Pavyzdžiui, bruknių, apelsinų ar svogūnų.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!