Ančių kepenėlių paštetas

  • Paruošimas 2h ,  Gaminimas 10min
  • Lengvas

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • ančių kepenėlių
     200 g
  • sviesto RIMI BASIC
     100 g
  • alyvuogių aliejaus RIMI
     20 g
  • saldžiojo svogūno
     1 vnt.
  • kapotų petražolių
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • česnako
     1 skiltelė (-ės)
  • kapotų čiobrelių
     0.5 valg. šaukštas (-ai)
  • druskos su pipirais
     1 žiupsnelis (-iai)
  • brendžio
     20 g

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Šis paštetas puikiai tiks skanauti su duonos trapučiais, papuoš jūsų šventinį stalą ar bus nuostabus užkandis. Šis lengvas receptas kaip tik jums.

Mažame puode ištirpinkite 30 g sviesto su alyvuogių aliejumi. Sudėkite smulkintus svogūnus ir česnaką, pakepkite 5 minutes.

Sumeskite ančių kepenėles ir pakepinkite dar 2 minutes.

Suberkite petražoles, čiobrelius, pagardinkite druska ir pipirais. Pamaišykite, tada nukelkite nuo ugnies, įdėkite 70 g sviesto ir sutrinkite trintuvu. Supilkite brendį ir gerai išmaišykite.

Uždenkite puodą maistine plėvele, dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sustingtų. Skanaus!

Patarimas. Paštetą galite skanauti mėgstamu džemu. Pavyzdžiui, bruknių, apelsinų ar svogūnų.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.