Ančių kepenėlių paštetas

  • Gaminimas 2h 10min
  • Lengvas
Ančių kepenėlių paštetas

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • ančių kepenėlės
     200 g
  • sviestas
     100 g
  • alyvuogių aliejus
     20 g
  • saldusis svogūnas
     1 vnt.
  • petražolės
      1 šaukštelis
  • česnakas
     1 vnt.
  • čiobrelis
     0.5 šaukštas (-ai)
  • druska ir pipirai
     1 žiupsnelis
  • brendis
     20 ml

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Šis paštetas puikiai tiks skanauti su duonos trapučiais, papuoš jūsų šventinį stalą ar bus nuostabus užkandis. Šis lengvas receptas kaip tik jums.

Mažame puode ištirpinkite 30 g sviesto su alyvuogių aliejumi. Sudėkite smulkintus svogūnus ir česnaką (1 skiltelę), pakepkite 5 minutes.

Sumeskite ančių kepenėles ir pakepinkite dar 2 minutes.

Suberkite petražoles, čiobrelius, pagardinkite druska ir pipirais. Pamaišykite, tada nukelkite nuo ugnies, įdėkite 70 g. sviesto ir sutrinkite trintuvu. Supilkite brendį ir gerai išmaišykite.

Uždenkite puodą maistine plėvele, dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sustingtų. Skanaus!

Patarimas. Paštetą galite skanauti mėgstamu džemu. Pavyzdžiui, bruknių, apelsinų ar svogūnų.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis

Lipnūs sparneliai

25min • Lengvas