Amerikietiška grilyje kepta kiaulienos nugarinė su šonkauliukais

  • Gaminimas 1h 20min
  • Vidutinis
Amerikietiška grilyje kepta kiaulienos nugarinė su šonkauliukais

Ingredientai

Patiekalo ingredientai:

  • kiaulienos šonkauliukai su mėsa
     900 g

Marinato ingredientai:

  • citrina
     0.5 vnt.
  • česnakas (susmulkintas)
     2 skiltelė (-ės)
  • raudonėlių prieskoniai
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • kapota petražolė
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • sojų padažas
     2 šaukštas (-ai)
  • alyvuogių aliejus
     8 šaukštas (-ai)
  • natūralus kečupas
     4 šaukštas (-ai)
  • Dižono garstyčios
     2 šaukštas (-ai)
  • medaus arba rudas cukraus
     1 šaukštas (-ai)
  • šviežiai grūsti pipirai
     1 šaukštelis (-iai)

Garnyro ingredientai:

  • mažos bulvytės
     500 g
  • druska
      pagal skonį
  • smidrai
     300 g
  • citrina
     1 vnt.
  • aliejus
     2 šaukštas (-ai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Mėsą supjaustykite į 4 vienodo dydžio dalis.

Visus marinato ingredientus tolygiai išmaišykite giliame inde.

Sudėkite kiaulienos kepsnelius į marinatą, išmaišykite ir uždenkite. Palikite marinuotis šaldytuve 4 val. arba per naktį.

Kol kiauliena marinuojasi, paruoškite garnyrą.

Jaunas bulvytes gerai nuplaukite, nešvarumus nutrinkite kempinėle (skusti nereikia).

Bulvytes virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės, apie 18–20 min.

Nukoškite, stambiai supjaustykite ir trumpai apkepkite nesvylančioje keptuvėje įkaitintame aliejuje. Uždenkite, kad neatvėstų, ir atsidėkite.

Smidrus nuskuskite. Kotelių apačias nupjaukite.

Plačiame puode užvirinkite nedidelį kiekį vandens (2–3 cm nuo dugno).

Pasūdykite, sudėkite smidrus ir virkite vos 3–4 min. Iš karto išimkite iš vandens ir apšlakstykite citrinos sultimis bei alyvuogių aliejumi.

Mėsą kepkite gerai įkaitusiame grilyje, po 7–8 min. kiekvieną pusę.

Kiaulienos kepsnelius patiekite su jaunomis bulvytėmis ir smidrais.

1 patarimas. Mėsą patogu marinuoti užspaudžiamuose marinavimo ar šaldymo maišeliuose.

2 patarimas. Jei norite, kad smidrai liktų traškūs, išėmę iš verdančio vandens, iškart perliekite šaltu vandeniu. Tada prieš pateikdami smidrus trumpai apkepkite su lydytu sviestu.

3 patarimas. Jei norite išsaugoti daugiau vertingų maistinių medžiagų, stačius, virvele surištus smidrus virkite aukštame, vandens iki pusės pripildytame puode 3–4 min. Taip labiau sumedėjusios smidrų apačios virs vandenyje, o maistingiausios viršūnėlės troškinsis garuose.

Gamininimo laikas nurodytas be 4val. marinavimo.

Panašūs receptai