Airiškas kopūstų troškinys

  • Paruošimas 20min ,  Gaminimas 1h
  • Lengvas

Ingredientai

Ingredientai:

  • svogūnas
     1 vnt.
  • saliero stiebas
     1 vnt.
  • kopūstas
     0,25 gūžė (-ės)
  • moka
     2 vnt.
  • česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • aliejus
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • lauro lapas
     1 vnt.
  • druska ir pipirai
      pagal skonį
  • 1l daržovių sultinys
     1 kubelis (-iai)
  • baltos didelės konservuotos pupelės
     400 g
  • konservuoti pomidorų gabaliukai
     400 g

Žolelės:

  • čiobreliai
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • kmynai
     0,5 arbat. šaukštelis (-iai)
  • rozmarinai
     0,5 arbat. šaukštelis (-iai)
  • petražolės
     1 valg. šaukštas (-ai)

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Paruoškite ingredientus. Svogūną, salierus ir kopūstą sukapokite. Morkas supjaustykite žiedeliais, susmulkinkite česnakus. 

Puode nesvylančiu dugnu įkaitinkite aliejų ir apkepkite svogūnus.

Sumeskite daržoves ir prieskonius: lauro lapelį, pipirus ir druską.

Supilkite sultinį ir suverskite pomidorų gabaliukus.

 Uždenkite ir virkite ~ 45 min. arba, kol daržovės suminkštės. 

Suberkite konservuotas pupeles, stambiai sukapotas prieskonines žoleles ir patroškinkite dar 15 min. 

Patiekite dubenėliuose ir papuoškite kapotomis petražolėmis. Skanaus! 

Patarimas. Troškiniui galite naudoti bulves ir perlines kruopas. Tada reikės daugiau sultinio (iki 1,5 l).

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.