Nematekas - "Istorijos skoniai"

Viščiukų šlaunelių mėsa be kaulo su laukiniais česnakais ir petražolėmis sausame marinate

Viščiukų šlaunelių mėsos be kaulo marinatui naudojome laukinių česnakų ir petražolių derinį. Iškepusi šlaunelių mėsa švelnaus skonio, gelsvos spalvos. Česnakai savo kelionę ant Europos virtuvės stalo pradėjo kartu su romėnais. Lietuvos Didžiąją Kunigaikštystę česnakai tikėtina pasiekė per rytų slavus.  Mūsų kraštų virtuvėje dėl specifinio kvapo jie laikyti vaistu kone nuo visų ligų. Visgi, yra išlikę keletas receptų su česnakiniais padažais, bei minima apie lietuvišku būdu rūkytos mėsos ir lietuviškų „salcesonų“ (dešros rūšis) receptus. Dabar jau žinome, kad česnakas puikiai dera su įvairiais mėsos patiekalais, be to, turi antiseptinių bei antioksidacinių savybių.

Viščiukų sparneliai su česnakais ir pomidorais sausame marinate

Viščiukų sparnelių marinatui naudojome česnakų ir pomidorų derinį. Iškepę sparneliai aštroki, gražiai geltonos spalvos. Savo kelionę ant Europos virtuvės stalo česnakai pradėjo kartu su romėnais. Lietuvos Didžiąją Kunigaikštystę jie tikėtina pasiekė per rytų slavus.  Mūsų kraštų virtuvėje dėl specifinio kvapo česnakai laikyti vaistu kone nuo visų ligų. Visgi, yra išlikę keletas receptų su česnakiniais padažais, bei minima apie lietuvišku būdu rūkytos mėsos ir lietuviškų „salcesonų“ (dešros rūšis) receptus. Dabar jau žinome, kad česnakas puikiai dera su įvairiais mėsos patiekalais, be to, turi antiseptinių bei antioksidacinių savybių.

Viščiukų blauzdelės su petražolėmis ir česnakais sausame marinate

Viščiukų blauzdelių marinatui panaudojome petražolių ir česnakų derinį. Iškepę blauzdelės švelnios, sultingos. Petražolių prieskoninės bei gydomosios savybės žinotos jau gilioje senovėje. Į Lietuvos Didžiąją Kunigaikštystę petražolės atkeliavo per vienuolynų ir dvarų prieskonių darželius, kartu su itališkos virtuvės plitimu. XVI amžiuje Lietuvos Didysis Kunigaikštis ir Lenkijos Karalius Žygimantas Senasis vedė Boną Sforcą – iš Italijos kilusią Milano kunigaikštytę.  Jos dėka Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje stipriai išpopuliarėją itališkos virtuvės mados, patiekalai tapo rafinuoti, pagardinti įvairiomis prieskoninėmis žolelėmis, pradėta vartoti daugiau šviežių salotų. Petražolės tai augalas, apie kurį galima pasakyti: ir maistas, ir vaistas. Jos turi daug vitaminų, todėl naudojamos pačių įvairiausių ligų bei negalavimų gydymui. Taip pat petražolėmis gardinami įvairūs patiekalai suteikiant jiems nepakartojamą skonį ir kvapą.

Kiaulienos mentės šašlykas su gelsve ir svogūnais sausame marinate

Kiaulienos mentės šašlykai marinuoti su gelsve ir svogūnais. Tai tradicinis prieskoninių žolelių derinys skirtas šašlykų marinavimui. Žmonijai svogūnai žinomi nuo seno. Svogūnai savo kelionę ant Europos virtuvės stalo pradėjo kartu su romėnais. ! Lietuvos Didžiąją Kunigaikštystę svogūnus greičiausiai atsivežė totoriai, kuriuos mūsų krašte apgyvendimo Vytautas Didysis. Totoriai buvo puikūs daržininkai, tad svogūnai greitai išplito Lietuvoje. Svogūnas kiekvienam patiekalui suteikia puikų skonį ir kvapą, taip pat jis pasižymi antioksidacinėmis savybėmis.

Daugiau Nematekas naujienų -->

Atgal į „Rimi“ produktų asortimentą
Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.