Kepta kiaulienos šoninė su raudongūžiais troškintais kopūstais

  • Gaminimas 2h 30min
  • Vidutinis
Kepta kiaulienos šoninė su raudongūžiais troškintais kopūstais

Ingredientai

Šoninei:

  • kiaulienos šoninė su šonkauliais
     3 kg
  • briuselio kopūstai
     500 g
  • virti burokėliai
     500 g
  • čiobreliai
     3 vnt.
  • aliejus
     3 šaukštas (-ai)
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Troškintiems raudongūžiams kopūstams:

  • raudongūžis kopūstas
     1 kg
  • obuoliai
     2 vnt.
  • raudonieji svogūnai
     2 vnt.
  • sviestas
     50 g
  • cinamono lazdelė
     1 vnt.
  • malti gvazdikėliai
     0.25 šaukštelis (-iai)
  • smulkinti muskatų riešutai
     0.25 šaukštelis (-iai)
  • rudasis cukrus
     3 šaukštas (-ai)
  • vyno actas
     80 ml
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Paruoškite mėsą. Šoninės odą aštriu peiliu įpjaukite 1 cm dydžio langeliais. Mėsą iš visų pusių apibarstykite druska ir pipirais. Apvyniokite kepimo folija ir palikite šaldytuve marinuotis 2 dienas. 

Į kepimo skardą įpilkite 500 ml vandens ir dėkite šoninę oda aukštyn. Po mėsos apačia padėkite mažą, karščiui atsparią lėkštutę arba susuktą iš folijos rutulį. Šoninę uždenkite kepimo folija. Mėsą pašaukite į įkaitintą iki 230 °C orkaitę kepti 30 min. Tuomet nuimkite foliją ir sumažinę kaitrą iki 180 °C kepkite dar 1 val. 10 min. 

Paruoškite raudongūžius kopūstus. Kopūstą smulkiai sukapokite. Obuolius ir svogūnus smulkiai supjaustykite. Gilioje keptuvėje ar puode nesvylančiu dugnu ant vidutinės kaitros apkepkite svogūną su sviestu. Suberkite prieskonius: cinamoną, gvazdikėlius, muskatus, cukrų ir išmaišykite. Sudėkite kopūstus, obuolius, supilkite actą, 250 ml vandens ir sumažinę kaitrą troškinkinte 1 val. 25 min. Pabarstykite druska ir pipirais. 

Paruoškite garnyrą. Pasūdytame vandenyje pavirkite 5 min. perpus perpjautus briuselio kopūstus ir nukoškite. Apšlakstykite aliejumi, apibarstykite pipirais ir čiobreliais. Virtus burokėlius stambiai supjaustykite. Juos apšlakstykite aliejumi ir apibarstykite čiobreliais. Paruoštus briuselio kopūstus ir burokėlius dėkite į kepimo skardą ir pašaukite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę 10 minučių, kol apskrus. 

Iškepusią mėsą palikite 20 min. Ją supjaustykite išilgai šonkaulių. 

Patiekite su troškintais raudongūžiais kopūstais, briuselio kopūstais ir burokėliais.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė