Antis, įdaryta valgomaisiais batatais, razinomis ir riešutais

  • Gaminimas 3h
  • Vidutinis
Antis, įdaryta valgomaisiais batatais, razinomis ir riešutais

Ingredientai

Ingredientai:

  • visa antis
     2 kg
  • druska
     0.25 šaukštas (-ai)
  • malti pipirai
     0.25 šaukštas (-ai)
  • česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • imbiero šaknis
     1
  • čiobreliai
     4 vnt.
  • mandarinai
     4 vnt.
  • obuoliai
     4 vnt.
  • medus
     2 šaukštas (-ai)
  • maltas cinamonas
     1 šaukštelis (-iai)

Įdarui:

  • graikiniai riešutai
     100 g
  • migdolai
     100 g
  • razinos
     100 g
  • valgomieji batatai
     300 g
  • maltas cinamonas
     1 šaukštelis (-iai)
  • smulkinti muskatų riešutai
     1 šaukštelis (-iai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Antį nuplaukite ir nusausinkite. Dubenėlyje sumaišykite druską, pipirus, susmulkintą česnaką, sutarkuotą imbierą ir čiobrelių lapelius. Gautu mišiniu iš visų pusių įtrinkite antį. Mėsą palikite marinuotis šaldytuve per naktį. 

Paruoškite įdarą. Riešutus sukapokite. Razinas nuplaukite ir nusausinkite. Batatus nuskuskite ir supjaustykite 1 cm dydžio kubeliais. Suberkite riešutus, razinas, cinamoną, muskatą ir viską išmaišykite.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.

 

Į anties vidų sudėkite įdarą ir paguldykite ją į kepimo skardą. Kojas galite surišti kartu kepimo virve. Kepkite orkaitėje apie 1 val. 30 min. Jei mėsa per daug skrunda, pridenkite kepimo folija. 

Tada  skardoje aplink antį išdėliokite per pusę perpjautus obuolius ir mandarinus. Juos apšlakstykite medumi ir apibarstykite cinamonu. Pakepkite dar 30 min. 

Baigus kepti leiskite patiekalui atvėsti 10 min. Supjaustykite stambiais gabalais ir patiekite su vaisiais.
 

Patarimas: antį galite patiekti su keptomis bulvėmis, salierų piurė ar grikių koše.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė